Čistý a kvalitný web práve pre Vás!

Cyklotrasy

Cyklotrasa Banská Bystrica-Sásová -> Brezno, začína na Rudohorskej ulici, pokračuje po asfaltovej ceste smerom na Šalkovú. V polovici tejto cesty sa povrch vozovky zmeni na poľnú kamenistú cestu.V Šalkovej pokračujeme po asfaltovej ceste smerom na Slov.Lupču,Lučatín, Medzibrod,Brusno,Nemecká,Dubová, časť Lopej, časť Skalica, tieto malé zachádzky veľmi nepredĺžia dĺžku cesty, sú to pekné dediny, kde sa možete občerstviť, prípadne oddychnuť, výhodou  týchto zachádziek je vyhnutie sa množstvu aut na hlavnom ťahu, a usek je bez stúpania.Kritický úsek cesty..
Cyklotrasa, začína z Banskej Bystrice z Rudohorskej (časť Sásová) a končí na Námestí v Žiari n.H.Trasa  je orientovaná na najkratší prejazd na jazdu na bicykli z B.Bystrice do Žiaru.V úseku cesty Kremnička-Rakytovce, Budča-Šášovské Podhradie-Partizánska cesta, jazdí menej aut.Frekventovaný úsek s väčším počtom aut je na úseku výjazd z Rakytoviec-Sliač-Kováčová.Frekventovaná cesta od Kováčovej smerom na Zvolen-Stráže má širšiu krajnicu, je tam dostatok miesta na jazdu na bicykli.Pri priemernej rýchlosti 24km/h som cestu absolvoval za cca 2hod. v dĺžke 48,9km.
 

 

Trasa vhodná najmä pre cestný alebo crossový bicykel, trasa obsahuje krátky úsek kamenistej poľnej cesty v Dolnej Seči pri prechode do Tekovského Hrádku cez vlakový most. Pri výjazde z Pozby je možné použiť aj hlavnú bezpečnejšiu cestu pri prechode cez železničné priecestie, ja som však na mape  použil skratku kde je nutné preniesť bicykel cez kolajnice (častý prejazd vlakov, preto treba dávať pozor).
 
Dĺžka cyklotrasy: 49 km
Nastúpané cca:  213 m

Približné trvanie výletu 2 hodiny  pri priemernej rýchlosti 25km/h

 

Trasa vhodná pre horský bicykel, stredne ťažka pre horských cyklistov, ťažká pre rekrečných cyklistov, začína v nadmorskej výške 400 m.n.m (Sásová) a končí v nadmorskej výške 1232 m.n.m, priemerné stúpanie 6,3%, maximálne stúpanie 20% (krátky úsek v Králikoch).

Dĺžka cyklotrasy: 18,751km

Nastúpané cca:  1183 m naspäť ( 362 m)

Výškové rozpätie: 832 m

Približné trvanie výletu cca 5h